Доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька пройшла міжнародне стажування за програмою Erasmus+

Доцентка кафедри фінансів економічного факультету, директорка Центру «Агенти змін» Прикарпатського університету Світлана Кропельницька пройшла короткострокове міжнародне стажування за програмою «Erasmus+ Staff Training mobility» (MUST Week) в Університеті Масарика (м.Брно, Чеська Республіка). Програма MUST Week охопила 40 учасників з різних країн Європейського Союзу та представників з інших держав, які не є членами ЄС.

П’ятиденна програма мобільності для академічного та неакадемічного персоналу була  насиченою, цікавою, корисною та збалансованою. Перший день програми передбачав ознайомлення із структурою університету, його факультетами, центрами тощо та спеціальностями підготовки й мобільності іноземних студентів. Також директорка Центру міжнародного співробітництва (CZS) Університету Масарика Віолета Осухова ознайомила учасників зі структурою та функціями Центру, який вона очолює, та Стратегією інтернаціоналізації Університету Масарика. 

У межах програми стажування учасники також ознайомилися з програмами мобільності для іноземних студентів, зокрема в рамках Програми Еразмус+, управлінням та адмініструванням вхідної мобільності в MU, а також міжнародним маркетингом. Низка заходів була присвячена тематиці проектного менеджменту в Університеті Масарика, організації проектної діяльності безпосередньо Центром міжнародного співробітництва (CZS) та в університету загалом.

Окремо був виділений день для заходів у форматі дискусійних круглих столів. Тематика дня охоплювала такі питання: студентська мобільність, цифровізація мобільності, безпека та безпека, міжнародний офіс на базі факультету.

Завершальний день програми був присвячений візитам у студентський кампус, а також в імітаційний госпіталь для практичного навчання студентів медичного факультету Університету Масарика, що створено на базі лікарні.

«Це був хороший професійний досвід для мене як для викладача кафедри фінансів, а особливо як для директора Проектно-освітнього центру «Агенти змін» нашого університету”, – зазначила Світлана Кропельницька. 

Доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька мала також нагоду під час стажування обговорити з керівництвом Центру міжнародного співробітництва (CZS) деякі аспекти потенційної співпраці економічного факультету ПНУ та факультету економіки та адміністрування Університету Масарика, а також поновлення угоди про співпрацю з Інститутом мистецтв Прикарпатського університету, яка була укладена раніше, та інші питання щодо спільної проектної, навчальної та науково-дослідної діяльності.