Академія боротьби – професійний майданчик для спортсменів

Сьогодні, у Всесвітній день спортивної боротьби, в Академію боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина, яка вже другий рік поспіль працює на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, на чергове тренувальне заняття до спортсменів завітали Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, народний депутат України, перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, президент Академії боротьби Прикарпаття, декан факультету фізичного виховання і спорту ПНУ Ярослав Яців.

Разом із заслуженим тренером України, головним тренером Академії Іваном Курилюком та його вихованцями говорили про те, як проходить навчально-тренувальний процес, підготовка спортсменів до участі в різного рівня змаганнях. Йшлося і про співпрацю Академії з Прикарпатським університетом та її подальший розвиток.

Також високоповажні гості висловили привітання тренерському колективу Академії та спортсменам з нагоди відзначення Всесвітнього дня спортивної боротьби та побажали високих досягнень і нових перемог.

Варто зазначити, що нині вихованцями Академії є близько трьох десятків спортсменів. У переважній більшості це студенти та випускники Прикарпатського університету.

Нагадаємо, що ініціаторами створення Академії боротьби Прикарпаття для молодих спортсменів виступили народний депутат України, перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук та заслужений тренер України Іван Курилюк. Їх ініціативу підтримав ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда. Влітку 2019 року була підписана відповідна Угода про створення на базі Прикарпатського університету Академії боротьби.