Інформаційна зустріч представників академічної групи міжнародного проекту MoPED

Інформаційна зустріч представників академічної групи міжнародного проекту ERASMUS+«MoPED – Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments / Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання», № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, з вчителями початкових класів шкіл області відбулася на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Керівник академічної групи проекту доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти педагогічного факультету Олена Будник під час виступу ознайомила присутніх із основними завданнями проекту, висвітлила сутність та особливості електронного навчання в роботі з учнями початкових класів. Професор також в окреслила методику дослідницького STEAM-навчання та представила майбутнім тренерам з підготовки вчителів Нової української школи конкретний інструментарій онлайн навчання, доступні дослідницькі середовища, технології мобільного навчання та ін.

Кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Оксана Джус наголосила на важливих завданнях проекту: інноваційному комп’ютерному класі для підготовки вчителів до використання інноваційних інструментів викладання, підвищенні якості вищої педагогічної освіти.

Вчителі під час обговорення висловили бажання долучитися до роботи в проекті на етапі розроблення методичних рекомендацій з використання ІКТ у педагогічному процесі та втілення результатів у практику роботи загальноосвітніх навчальних закладів реґіону. У рамках зустрічі відбулася презентація тренінгових модулів: організація освітнього середовища, що належить дітям; інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи; кооперативне навчання; педагогіка партнерства.