Прикарпатський та міжнародна ІТ компанія ЕРАМ разом готуватимуть фахівців

21 вересня Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та міжнародна компанія EPAM – лідер українського ІТ ринку – підписали договір про співпрацю в сфері сучасних інформаційних технологій. Спільну роботу буде спрямовано на підвищення рівня підготовки студентів, перепідготовку та підвищення університетом кваліфікації фахівців.

Офіційний документ підписали ректор Прикарпатського  національного університету Ігор Цепенда та керівник Західноукраїнської локації ЕРАМ Андрій Трофімов. На урочистому заході були присутні проректорка з наукової роботи Прикарпатського національного університету Валентина Якубів, керівник освітніх програм ЕРАМ в Західному та Південному регіонах Олександр Ткаченко, менеджерка з комунікацій компанії ЕРАМ Ірина Пацевко, студенти та викладачі факультету математики та інформатики ПНУ.

Прикарпатський національний університет дає добру фундаментальну освіту молодим ІТ-спеціалістам. Однак існує необхідність підготувати їх до сучасних потреб і вимог бізнесу.

«Нас завжди цікавлять стейкхолдери, тобто ті компанії, які на перспективу можуть забезпечити роботу для наших студентів. І коли ми співпрацюємо з ними ми можемо коригувати наші навчальні плани, вводити ті предмети, які є практично значущими для студентів і таким чином формувати спільний тандем тих, хто виробляє продукт і тих, хто навчає виробників цього продукту», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Під час зустрічі з представниками міжнародної ІТ компанії ЕРАМ ректор також зауважив, що більше півтисячі студентів, які навчаються в університеті, дотичні до ІТ індустрії. На його думку, важливо, щоб впродовж навчання студенти також поглиблювали свої знання і саме співпраця з компанією дозволить їм з теорії входити в практику.

«Цього року компанія розпочала співпрацю вже з 1200 студентами вітчизняних закладів вищої освіти. Ми бачимо, що в світі є надзвичайний попит на ІТ фахівців і ,насправді, Україна потребує не тисячі, а десятки тисяч молодих спеціалістів. Саме це є нашою метою співпраці з Прикарпатським університетом. Вважаємо, що це буде взаємовигідне партнерство. Зокрема, Прикарпатський університет, з нашої точки зору, отримає досвід роботи з транснаціональною компанією, для студентів – це можливість через курси розпочати свою кар’єру в ІТ і, врешті-решт, ми як компанія, отримаємо можливість співпрацювати з молодими спеціалістами і надавати їм роботу», – зазначив керівник Західноукраїнської локації ЕРАМ Андрій Трофімов.

Зрештою, не тільки теперішні студенти можуть приєднатися до спільних навчальних програм. Будь-хто, хто має бажання отримати додаткову освіту та має мотивацію, може спробувати свої сили в ІТ. З досвіду навчальних програм ЕРАМ University Program в середньому потрібно 6-9 місяців для того, щоб доєднатися до проєктної роботи. Що стосується співпраці, то перші 2-3 місяці спеціалісти ЕРАМ, зазвичай, викладають студентам на базі університету, а потім слухачам надається можливість приєднатися до навчальних програм EPAM, де спеціалісти з IT-технологій, які працюють над проєктами – навчають таких студентів бути конкурентоспроможними на ринку. Згодом студенти можуть потрапити у EPAM на подальше навчання (щось на кшталт інтернатури), де вони пробують свої сили на реальних задачах та проєктах, і вже потім у разі успіхів мають шанс приєднатися до компанії. Взагалі EPAM має близько 20 найпопулярніших технічних напрямків навчальних курсів, на які можна записатися.

«Вважаю, що фундамент в ІТ сфері нам дасть університет, а курси повинні дати нам кваліфікацію для саморозвитку. Звичайно хотів би спробувати свої сили в цих курсах», – сказав студент-першокурсник Тадей Пилячик.

Довідково про компанію ЕРАМ.

З 1993 року глобальна компанія EPAM допомагає світовим лідерам проєктувати, розробляти і впроваджувати програмне забезпечення, яке змінює світ. Сьогодні компанія представлена у 37 країнах світу (в Північній Америці, Європі, Азії і Австралії) та об’єднує понад 40 000 висококласних ІТ спеціалістів в цілому світі. В Україні ЕРАМ працює з 2005 року і станом на сьогодні є найбільшою ІТ компанія за кількістю спеціалістів (близько 11 000 спеціалістів).

А також:

• декілька років підряд #1 у Топ-50 у рейтингу найбільших ІТ компаній України

• 300+ актуальних проєктів з клієнтами світового рівня

• проекти фактично у всіх галузях (фінанси, охорона здоров’я, медіа та інформаційний бізнес, автомобілебудування та ін.). Детальніше: https://careers.epam.ua/company

• офіси у 6 містах України. Проте зараз активно співпрацюють у віддаленому режимі зі спеціалістами зі всієї України.

З 2021 року активно розвивається в Івано-Франківську та планує відкриття офіційного офісу в місті.

  • Підписання угоди ПНУ з ІТ компанією ЕРАМ