Професорка університету Ольга Деркачова презентувала свою нову книгу

Викладачка нашого університету, докторка філологічних наук, професорка, кавалерка Ордену княгині Ольги III ступеня. членкиня Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, українська письменниця Ольга Деркачова презентувала свою нову книгу – збірку оповідань “Пальто британської королеви”. 

Захід пройшов у Палаці Потоцьких. Привітати авторку прийшли колеги-викладачі, студенти та працівники  Прикарпатського університету, друзі та рідні письменниці, мешканці Івано-Франківська. Модерував зустріч відомий український історик. професор Прикарпатського університету Іван Монолатій. 

“Тут різні історії, різних людей, здебільшого це персонажки. Героїні, які почуваються самотніми, не розуміють, чи з ними щось не так, чи зі світом, але в кінці все стає добре. Книга про те, як зберегти любов і як важливо вміти пробачати і приймати речі такими, як вони є, якщо ти не можеш їх змінити. Ми знаємо, що в Україні триває війна, і тут описується війна не з гарячих точок, а як її сприймають ті, хто чекає на тих, хто повинен повернутися”, – зазначила Ольга Деркачова. 

Під час презентації авторка зазначила, що збірка оповідань є її одинадцятою книгою, яка вийшла в світ. Над нею вона працювала впродовж шести років. Ольга Деркачова також прочитала одне з оповідань з нової книги — “Пальто британської королеви”.

У своєму виступі перед учасниками презентації авторка подякувала Івано-Франківській обласній раді та видавництву “Дискурсус” за сприяння у випуску  книги. Важливо, що збірка розійдеться по бібліотеках області і буде доступною для читання всім охочим до літератури.

Зазначимо, що нова збірка оповідань Ольги Деркачової “Пальто британської королеви” є однією із 27-ми книг, видання якої профінансовано з обласного бюджету в рамках цільової програми підтримки книговидання.