Городенківська ТГ потребує допомоги АГЕНТІВ ЗМІН

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника підписав угоду про співпрацю з Городенківською ТГ задля розвитку громади та покращення умов життя її мешканців.

Відповідний документ сьогодні урочисто підписали ректор університету Ігор Цепенда та міський голова Городенківської ТГ Богдан Кобилянський. На зустрічі також були присутні директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька,  фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів Тетяна Мигович; директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман Бубна; завідувач кафедри політичних інститутів та процесів Василь Марчук.

«Підписана спільна угода є першим важливим кроком для подальшої співпраці. Наступним етапом має стати розробка проектів в тих напрямках, які сьогодні є важливими для вашої громади. Ми готові підготувати ваших фахівців, надати їм  допомогу в проведенні грантової та проектної роботи. Покуття є дуже перспективним регіоном і переконаний, що наша співпраця буде плідною», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

У контексті обговорення основних напрямів співпраці учасники зустрічі звернули увагу, зокрема. на унікальний природний об’єкт, який охоплює територію Городенківського та Тлумацького районів на загальній площі майже 20 тисяч гектарів – Дністровський каньйон. Сьогодні є чимало питань із збереження цього унікального природного та історико-культурного комплексу, а також створення сприятливих та одночасно екологічно-безпечних умов для туризму і відпочинку в цій місцевості.

За словами міського голови Городенківської ТГ Богдана Кобилянського громада має потребу також в кадровому потенціалі фахівців з грантової роботи, спеціалістів з комунікації,  міжнародного співробітництва.  

У свою чергу директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана Кропельницька запропонувала для освітян громади взяти участь у короткостроковому сертифікатному тренінгу «Фінансова грамотність і підприємництво».  Учасникам будуть надані теоретичні і методичні матеріали для викладання в школі факультативних дисциплін «Прикладні фінанси» та «Економіка і фінанси».   

Загалом учасники зустрічі висловили сподівання на те, що їх співпраця буде плідною і корисною для обох сторін.