Студенти-образотворці стажувалися у Сопотській академії наук

Студенти кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну пройшли програму мобільності “Еразмус +” у Сопотській академії прикладних наук. Проєкт було реалізовано з 22 по 26 травня 2023 року. Куратором студентської групи був призначений професор, завідувач кафедри методики викладання ОДПМ та дизайну Богдан Тимків. Частина проєкту відбулась онлайн, а 5 днів – офлайн.

На початку в рамках програми відбулась зустріч з ректоркою Сопотськоі академії прикладних наук професоркою Терезою Мартинюк, під час якої професор Богдан Тимків організував презентацію та розповів про діяльність Навчально-наукового інституту мистецтв. Крім того, професор Тимків зробив подарунок академії -власну монографію, яка стала та цінним додатком науково-дослідницького фонду академії.

Окрім вищезазначеної зустрічі, було відкрито Міжнародну виставку під назвою «Інтеграція мистецтва України і Польщі: образотворче мистецтво та дизайн». Цей захід був організований з метою сприяти взаємодії та обміну досвідом між студентами. Завдяки активній участі та творчим зусиллям студентів і викладачів кафедри виставка стала платформою для презентації кращих досягнень в області мистецтва і дизайну, а також сприяла зміцненню культурного зв’язку між Україною та Польщею.

Студенти спеціальності Середня освіта (Образотворче мистецтво) провели майстер-класи із методики викладання Етнодизайну та Декоративно-прикладного мистецтва для студентів Сопотської академії прикладних наук.

Ці події, проведені з великим ентузіазмом та ретельною підготовкою, відображають нашу непохитну віру в розвиток академічного середовища та сприяють зміцненню співпраці між університетами, зокрема Сопотською академією прикладних наук та Навчально-науковим інститутом мистецтв.

Нагадаємо, що програма реалізовується згідно договору про співпрацю між Прикарпатським національним університетом та Сопотською академією прикладних наук.