Запрошуємо на транскордонний культурний захід «Ворота в центральні Горгани»

29 травня буде презентовано ретро-світлини Ярослава Коваля за мотивами новоствореного туристичного маршруту “Ворота в центральні Горгани”. Захід за участі голови товариства “Бойківщина” Андрія Німця, ініціатора львівського фотомузею, колекціонера, фотографа Романа Метельського, засновника БФ “Збереження культурної спадщини села Цінева” Ігоря Вінтоніва у межах проєкту “Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні” відбудеться за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 146 (конференц-зал готелю Reikartz).  Модераторка зустрічі: Ольга Максимович — авторка і керівниця проєкту, директорка Карпатського інституту аналітики “FrankoLytics”.

Брифінг для ЗМІ розпочнеться о 14:00. Після нього відбудеться конференція. Це будуть дві панельні дискусії за участі представників влади, Брошнів-Осадської громади, польських партнерів з Державної академії прикладних наук в місті Хелмі, викладачів Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та прикарпатських і львівських дослідників.

Під час першої дискусії «Створення ресурсних передумов промоції спадщини Східної Бойківщини» учасники говоритимуть про туристичну стратегію та потенціал Брошнів-Осадської громади та ділитимуться досвідом створення туристично-інформаційного центру “Центр культурної спадщини Брошнів-Осадської територіальної громади”.

Автори проєкту також розкажуть про перебіг та результати підготовки документації для реєстрації, відновлення та реконструкції пам’ятки спадщини.

Під час другої дискусії презентують новий туристичний маршрут “Ворота в Центральні Горгани”, до складу якого автори проєкту залучили сотню об’єктів на території 18 громад Івано-Франківської області. Також обумовлять перспективи промоції спадщини даної території.

Довідково: подію організовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства PBU 2014-2020.

Мета проєкту: популяризувати історико-культурну спадщину бойківського регіону польсько-українського прикордоння на території Брошнів-Осадської ОТГ, посилення міжкультурних зв’язків, імплементація спільних заходів зі збереження спадщини та підвищення туристичної привабливості.

Цілі проєкту:

  • проведення транскордонних заходів спрямованих на зміцнення культурних зв’язків, міжкультурного діалогу та співробітництва;
  • підготовка та проведення офіційної реєстрації та охорони одного об’єкту культурної спадщини; 
  • реалізовувати заходи, спрямовані на популяризацію, просування та підвищення туристичної привабливості культурної спадщини Бойківського району польсько-українського прикордоння на території об’єднаної громади.