На кафедрі журналістики розпочав роботу перший англомовний міждисциплінарний курс

11 березня розпочав роботу перший англомовний міждисциплінарний курс кафедри журналістики Прикарпатського національного університету “Communication strategies in the modern world: politics, economy, culture”.

Метою міждисциплінарного курсу є ґрунтовне вивчення комунікаційних стратегій, впливів та тенденцій в глобальному контексті, посилення міжкультурних зв’язків та вдосконалення навичок спілкування англійською мовою.  Слухачами курсу стали студенти, викладачі, аспіранти, практикуючі журналісти та інші зацікавлені особи.

Лектори курсу волонтерка Корпусу Миру (США) Лія Макдональд та доцентка кафедри журналістики Наталія Марчук розробили міждисциплінарну програму, яка охоплює актуальні проблеми в глобальному контексті. В рамках курсу планується розгляд тем, що стосуються сучасних політичних трендів у світі, ролі комунікації під час виборчого процесу в Україні та США, медіаграмотності, академічної доброчесності, PR та зв’язків з громадськістю та ін.

За словами доцентки кафедри журналістики, кандидатки політичних наук Наталії Марчук, даний курс є викликом як для студентів, так і для викладачів оскільки охоплює широку проблематику актуальних викликів сучасності.

У рамках курсу відбулося перше заняття. Воно було присвячене політичним трендам. Під час заняття також розглядалися економічні питання та інші пов’язані з політикою сфери, які нерозривно пов’язані між собою. Одним із завдань курсу «Communication strategies in the modern world: politics, economy, culture” є вивчення України як суб’єкта міжнародної політики та учасника глобальних процесів.

«Вже  близько 1,5 роки вивчаю англійську мову із репетиторкою, проте позбутися мовного бар’єру мені ніяк не вдається.—розповіла слухачка курсу Ілона Шевченко —  Прийшовши сьогодні на перше заняття англомовного міждисциплінарного курсу «Interdisciplinary Course “Communication strategies in the modern world: politics, economy, culture” » я зрозуміла, що й рівень розуміння не такий високий, як я могла подумати. Одразу під час презентацій спікерок занотовувала невідомі слова, тим самим збільшуючи словниковий запас. Сподобалися й обрані теми, адже фахово вивчатимемо політичну систему, рівень та розвиток економіки, а в подальшому і потрібні журналісту теми: медіаграмотність, академічна доброчесність та фактчек. Сподіваюся, що до завершення курсу мені вдасться покращити рівень іноземної мови і добре спілкуватися англійською. І не просто спілкуватися, а вести розмову й на важливі теми».

Міждисциплінарний курс “Communication strategies in the modern world: politics, economy, culture” триватиме до 10 червня, а по завершенні його учасники отримають сертифікати.