В університеті відкрилася фотовиставка “Невідомі світлини В’ячеслава Чорновола”

10 березня у фойє університету відкрилася фотовиставка “Невідомі світлини В’ячеслава Чорновола”. Її приурочили до річниці смерті В’ячеслава Максимовича Чорновола, відомого публіциста, літературного критика, українського політика, діяч руху опору та борця за незалежність України. Він трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі.

До колекції увійшло 20 невідомих світлин та 20 цитат з творів та промов В’ячеслава Чорновола, починаючи із боротьби за незалежність і завершуючи світлиною з останнього дня його життя. Рідкісні світлини зібрали громадські діячі Дмитро Івахнюк та Іван Дутчак. Фотовиставка триватиме до 20 березня. Далі її передадуть до Києва, де вона буде експонуватися у Верховній раді України.

“Цією виставкою хочемо нагадати про велику постать В’ячеслава Максимовича Чорновола. Він був одним із  творців нашої держави. Світлини, які сьогодні експонуються тут є особливими, оскільки вони раніше не були в загальному доступі. Маємо на меті, щоб виставку побачило якомога більше людей, зокрема, молодь”, – зазначив організатор виставки, депутат обласної ради Тарас Виноградник.

“Наш університет дуже часто приймає виставки різних художників, творців, літераторів, громадських діячів. Важливо, щоб студенти творчо розвивалися, збагачувалися духовно та інтелектуально, а також знали історію своєї держави”, – підкреслила проректорка з наукової роботи університету Валентина Якубів.