В університеті пройшли всеукраїнські змагання з тхеквондо (ВТФ)

6 березня у приміщенні спорткомплексу «Олімп» Прикарпатського національного університету, який виступає співорганізатором, пройшли фінальні змагання ХV літньої Універсіади України з тхеквондо (ВТФ) у видах програми «КЕРУГІ» та “ПУМСЕ”. 

Участь у змаганнях взяли близько сотні спортсменів із 38-ми закладів вищої освіти України. Суддівську колегію очолив Ігор Пашков, суддя міжнародної категорії, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри єдиноборств Харківської державної академії фізичної культури.

Перед початком поєдинків відбулося урочисте відкриття змагань. У ньому взяли участь голова ради Спортивної студентської спілки в Івано-Франківської області, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, проректор з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку Прикарпатського університету Ярослав Шинкарук, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Михайло Стефанків, представники університетів Івано-Франківська, головний суддя змагань Ігор Пашков, старший тренер національної збірної України з тхеквондо Валерій Брунс, голова федерації тхеквондо в Івано-Франківській області Олександр Корсак, інструктор Всесвітньої федерації тхеквондо Jae Soo Lee та представниками федерації тхеквондо України. 

У рамках програми змагань відбулися попередні та фінальні поєдинки окремо серед чоловіків та жінок у 8-ми вагових категоріях. Переможців фінальних змагань нагородили грамотами та медалями. Зазначимо, що спортсмени, які перемогли у своїх вагових категоріях увійдуть до складу національної збірної України з тхеквондо і представлятимуть країну на Європейських студентських іграх, які пройдуть в липні цього року в м.Бєлград (Сербія).