В університеті відбувся літературник “Шевченко китайською •舍甫琴可科日•诗歌朗诵”

Напередодні Дня народження відомого українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка в студентському просторі Paragraph нашого університету відбувся тематичний літературник під назвою “Шевченко китайською •舍甫琴可科日•诗歌朗诵”. Організатором заходу виступила старша викладачка кафедри загального та германського мовознавства Ірина Ілійчук.  

В рамках програми заходу студенти факультетів іноземних мов та філології прочитали вірші Шевченка українською, китайською та польською мовами. У їх виконанні прозвучали «Катерина», «Тополя», «Сон», «Доля», «Садок вишневий коло хати» та ін. А вірш «Заповіт» всі учасники виконали українською та китайською мовами.

“Для мене Тарас Григорович Шевченко був великим патріотом та символ України. Ще зі шкільних років захоплювалась його творчістю. Ідея організувати цей захід з’явилась тоді, коли вперше побачила “Кобзар”, перекладений китайською. Навіть якщо ми вивчаємо китайську мову, ми все одно пам’ятаємо про своїх національних героїв. Це дуже цікаво – послухати, як звучать вірші Шевченка китайською. У кожного Шевченко – свій, тому і вірші студенти обирали самі. Власне такі Шевченківські читання допоможуть також нашим волонтерам-практикантам з Китаю, які сьогодні також разом з нами читали вірші геніального поета, більше дізнатися про Україну, українську культуру та літературу,” – зазначила організаторка заходу Ірина Ілійчук.