Відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «Культурна спадщина пограниччя»

Х Міжнародна науково-практична конференція на тему «Культурна спадщина пограниччя» відбулася днями за участі магістрантів, докторантів та науковців з України та Польщі. Співорганізаторами заходу виступили факультет туризму Прикарпатського національного університету, Академія імені Якуба з Парадижу в Гожові Великопольському (Республіка Польща), Івано-Франківська ОДА, Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Івано-Франківський обласний державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Під час урочистого відкриття із вітальними словами виступили проректор з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету Сергій Шарин, ректор Академії імені Якуба з Парадижу в Гожові Великопольському Ельжбета Скорупська-Рачинська, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Ігор Гаврилюк, голова Правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Михайло Косило, декан факультету туризму Прикарпатського національного університету Володимир Великочий.

У рамках програми конференції відбулися пленарні та секційні засідання, під час яких йшлося про особливості збереження, сучасний стан та перспективи використання об’єктів культурної спадщини пограниччя. Під час обговорення основних питань учасниками конференції було запропоновано, зокрема, створити електронну базу-каталог видань в Україні та Польщі з питань вивчення проблем збереження культурної спадщини пограниччя.